Bravčový rezeň v zemiakovom cestíčku

Bravčový rezeň v zemiakovom cestíčku
Prísady
  • 1 kg bravčového stehna
  • 100 g tvrdého syra
  • 100 g šunkovej salámy
  • 300 g zemiakov
  • 1 vajce
  • mleté čierne korenie
  • 50 g hladkej múky
  • olej na vyprážanie
  • 150 g mletá rasca
Postup

Očistené, umyté zemiaky a cesnak najemno nastrúhame. Pridáme k nim vajcia, soľ, čierne korenie, rascu a majorán. Na záver pridáme múku a cesto dôkladne premiešame. Ak sa nám zdá cesto príliš riedke, môžeme pridať ešte trochu múky.

Bravčové rezne natenko naklepeme. Osolíme, okoreníme. Na každý rezeň položíme plátok syra a salámy. Preložíme ich tak, aby vznikli kapsy a osolíme.

Na rozpálenú panvicu s trochou oleja pridáme lyžicu zemiakového cesta, ktoré rozprestrieme na veľkosť kapsy. Naň položíme plnený bravčový rezeň, jemne pritlačíme a prikryjeme druhou vrstvou cesta. Opekáme na miernom ohni, aby sa mäso dobre prepieklo.

Servírujeme so zemiakmi a kapustovým šalátom.**