Blog

Zobrazujem 1 až 5 z 29 blogov
  • Asi sa to už niekedy stalo každému z Vás. Stojíte pred pultom s čerstvým mäsom, pozeráte sa na ponúkané kusy, ale nie ste si celkom istí, či sa pozeráte na úplne čerstvé mäso. Ako teda spoľahlivo rozoznať čerstvé mäso od staršieho, či dokonca skazeného mäsa? Portál Čítať viac

  • Najskôr Vás prekvapí rozmanitosťou možných úprav a potom zaskočí obsahom vitamínov a minerálov.

    Vnútornosti všeobecne sú v našich končinách považované za akýsi podradný a menej hodnotný druh mäsa. Často sa nám spájajú skôr s krmivom pre domácich miláčikov ako s gurmánskym zážitkom. Ak v...

    Čítať viac
  • S prichádzajúcim letným počasím sa zintenzívňuje nielen sila slnečných lúčov ale aj naša chuť stráviť príjemné chvíle v lone prírody a to ideálne v dobrej spoločnosti a pri dobrom jedle. A tak mnohí z nás berú svoje gulášové kotlíky, kotle a kotliská a vyrážajú za gastronomickým zážitkom na lúku...

    Čítať viac
  • Bravčová masť nie je nezdravá

    Pri slovnom spojení bravčová masť sa väčšine z nás vynoria také pojmy ako kôrnatenie ciev, cholesterol alebo infarkt. Túto rovnicu máme v sebe zakorenenú tak hlboko, že ju nedokázali vyvrátiť ani stále častejšie sa objavujúce vedecké poznat...

    Čítať viac
  • Nie je klobása ako klobása, ale prečo ?

    Na pultoch lahôdok a mäsiarstiev je, zdá sa, až nepreberné množstvo druhov a názvov klobás. Niektoré sú chutné, iné si kúpime iba raz a niektoré radšej ani raz.

    Z technologického hľadiska je výroba klobásy jednou z najje...

    Čítať viac
Zobrazujem 1 až 5 z 29 blogov