Blog

Zobrazujem 1 až 5 z 25 blogov
  • Nie je klobása ako klobása, ale prečo ?

    Na pultoch lahôdok a mäsiarstiev je, zdá sa, až nepreberné množstvo druhov a názvov klobás. Niektoré sú chutné, iné si kúpime iba raz a niektoré radšej ani raz.

    Z technologického hľadiska je výroba klobásy jednou z najje...

    Čítať viac
  • Nedávno prebehla takmer všetkými slovenskými médiami informácia o výsledkoch testovania Spišských párkov. Zhrozená a pohoršená verejnosť sa tak mohla dozvedieť, že žiaden z testovaných výrobcov vlastne nevyrába pravé Spišské párky a všetci z testovaných mäsiarov ich nejako falšujú, pozmeňujú rece...

    Čítať viac
  • Chcete byť zdravší, schudnúť alebo dokonca omladnúť? Vyskúšajte držky

    Niektorí ich milujú, iným sa obracia žalúdok už iba pri pohľade na ne. Niekomu pripadajú veľké biele “fláty” na tanieri nechutné, druhý si zase pochutná, iba keď sú držky poriadne hrubé. Pre niekoho j...

    Čítať viac
  • 1. Čerstvosť – Tú nám prezradí najmä farba kože a obschnutie obnažených častí mäsa. Tmavožltá až hnedá farba kože je známkou starého mäsa. Čerstvá 1 - 2 dni stará polovička je smotanovobielej farby, koža je suchá a nelepivá.

    2. Tá správna hmotnosť...

    Čítať viac
  • Hovoríme o hovädzej falošnej sviečkovej z pleca. Pre tých, ktorí nemali doteraz celkom jasno v tom, čo je to nepravá hovädzia sviečková a teraz sa dozvedajú, že existuje ešte ďalšia falošná sviečková, to zrejme spôsobí celkom slušný chaos. Ale nie je to vôbec až také zložité. Takže stručne a...

    Čítať viac
Zobrazujem 1 až 5 z 25 blogov