Blog

Zobrazujem 1 až 5 z 28 blogov
  • Najskôr Vás prekvapí rozmanitosťou možných úprav a potom zaskočí obsahom vitamínov a minerálov.

    Vnútornosti všeobecne sú v našich končinách považované za akýsi podradný a menej hodnotný druh mäsa. Často sa nám spájajú skôr s krmivom pre domácich miláčikov ako s gurmánskym zážitkom. Ak v...

    Čítať viac
  • S prichádzajúcim letným počasím sa zintenzívňuje nielen sila slnečných lúčov ale aj naša chuť stráviť príjemné chvíle v lone prírody a to ideálne v dobrej spoločnosti a pri dobrom jedle. A tak mnohí z nás berú svoje gulášové kotlíky, kotle a kotliská a vyrážajú za gastronomickým zážitkom na lúku...

    Čítať viac
  • Bravčová masť nie je nezdravá

    Pri slovnom spojení bravčová masť sa väčšine z nás vynoria také pojmy ako kôrnatenie ciev, cholesterol alebo infarkt. Túto rovnicu máme v sebe zakorenenú tak hlboko, že ju nedokázali vyvrátiť ani stále častejšie sa objavujúce vedecké poznat...

    Čítať viac
  • Nie je klobása ako klobása, ale prečo ?

    Na pultoch lahôdok a mäsiarstiev je, zdá sa, až nepreberné množstvo druhov a názvov klobás. Niektoré sú chutné, iné si kúpime iba raz a niektoré radšej ani raz.

    Z technologického hľadiska je výroba klobásy jednou z najje...

    Čítať viac
  • Nedávno prebehla takmer všetkými slovenskými médiami informácia o výsledkoch testovania Spišských párkov. Zhrozená a pohoršená verejnosť sa tak mohla dozvedieť, že žiaden z testovaných výrobcov vlastne nevyrába pravé Spišské párky a všetci z testovaných mäsiarov ich nejako falšujú, pozmeňujú rece...

    Čítať viac
Zobrazujem 1 až 5 z 28 blogov