SEZÓNNA PONUKA

Blog

Zobrazujem 1 až 5 z 37 blogov
  • 10 tipov ako pripraviť dokonalý steak

    Milí mäsožrúti, určite sa medzi vami nájdu milovníci poriadnych kusov mäsa, pečených na grile alebo panvici, upravených doružova alebo takmer krvavých, s kosťou či bez kosti, skrátka určite ste mnohí z vás „steak pozitívni“. Možno uprednostňujete šťavnatý Ribeye steak alebo jemný Filet mignon, mo...

    Čítať viac
  • Skutočný príbeh mäsa - EkoFarma Turová

    Tento príbeh sa začína v malebnej obci ležiacej v juhovýchodnej časti Kremnických vrchov. Reč je o Turovej, ktorá sa nachádza asi 8 km od Zvolena. Na priľahlých lúkach sa rozprestiera farma, ktorá sa hrdí titulom eko. Na 235 hektároch sa pasie ten najkvalitnejší hovädzí dobytok, ktorý nie je dopo...

    Čítať viac
  • Bio mäso – kvalita alebo len premyslený marketingový ťah?

    V súčasnej dobe sa prívlastky ako bio a eko tešia neskutočnej obľube. V mnohých obchodoch ste sa mohli stretnúť s označením bio mäso, bio zelenina, bio obilniny či so sumárnym názvom bio potraviny. Do popredia sa v posledných rokoch dostáva hlavne bio mäso, ktorého výrobcovia tvrdia, že je ne...

    Čítať viac
  • Dovolenková exotika: Mäso len pre odvážnych?

    V minulom blogu sme Vám predstavili zaujímavé „pochúťky“ z exotiky: vyprážaný hmyz, hadie mäso, mäso z kengury, pečené hlodavce a sannakji. Zvieracia ríša je naozaj rozmanitá a ľudia posúvajú hranice toho, čo sa dá skonzumovať, neustále dopredu. Ak ste sa aj Vy rozhodli vycestovať do zahraničia,...

    Čítať viac
  • Exotické mäso: Pochúťka alebo horor na tanieri?

    Hovädzie mäso, bravčové mäso alebo hydina sa u nás stali tradičnou klasikou, ktorá nesmie chýbať na tanieri každého správneho „mäsožrúta“. Veď kto z nás si už vie predstaviť nedeľný obed bez rezňa či poriadneho kuracieho stehna? Čo ale keby ste miesto toho dostali naservírovaný vyprážaný hmyz, ha...

    Čítať viac
Zobrazujem 1 až 5 z 37 blogov