Pokúsili sme sa Vám priniesť všetky dostupné informácie o produkte, ktorý Vám ponúkame. Dozviete sa, ako rozoznať kvalitné mäso, kde a ako najlepšie skladovať mäso a mäsové výrobky.
Zaiste Vás bude zaujímať i zloženie mäsa, ktoré Vám ponúkame, obsah vitamínov, vlákniny a tukov v mäse aj niečo o mäsových bielkovinách. Prehľadne zoradené fakty nájdete aj v časti Fakty a čísla o mäse.
Stránku sme venovali aj našim priateľom vegetariánom.
Dozviete sa niečo aj o spracovaní mäsa
Prečítajte si základné informácie o menej tradičnom spracovaní mäsa sušením
Zrenie mäsa je veľmi zaujímavá kapitola v ktorej zistíte, že niekedy nemusí byť najčerstvejšie mäso aj najlepšie.
Ako rozpoznať, že mäso je pokazené , kedy sa ešte dá zachrániť a kedy už je zdravotne nebezpečné, to všetko nájdete v záložke kazenie mäsa.
Vedeli ste, že aj úplne čerstvé a na prvý pohľad pekné mäso môže mať svoje akostné chyby ? Viac v záložke chyby mäsa.
Pre všetkých kuchárov a gurmánov sme zozbierali užitočné informácie o koreninách vo vzťahu k mäsu.
Čo všetko určuje farbu, chuť a vôňu mäsa si prečítate v záložke extraktívne látky mäsa.
Pre korektnosť a vyváženosť obsahu týchto stránok uvádzame aj menej priaznivé vlastnosti mäsa a riziká jeho konzumácie.