Všetko o mäse

Pokúsili sme sa Vám priniesť všetky dostupné informácie o produkte, ktorý Vám ponúkame. Dozviete sa, ako rozoznať kvalitné mäso, kde a ako najlepšie skladovať mäso a mäsové výrobky.

Zaiste Vás bude zaujímať i zloženie mäsa, ktoré Vám ponúkame, obsah vitamínov, vlákniny a tukov v mäse aj niečo o mäsových bielkovinách. Prehľadne zoradené fakty nájdete aj v časti Fakty a čísla o mäse.

Stránku sme venovali aj našim priateľom vegetariánom.

Dozviete sa niečo aj o spracovaní mäsa

Prečítajte si základné informácie o menej tradičnom spracovaní mäsa sušením

Zrenie mäsa je veľmi zaujímavá kapitola v ktorej zistíte, že niekedy nemusí byť najčerstvejšie mäso aj najlepšie.

Ako rozpoznať, že mäso je pokazené , kedy sa ešte dá zachrániť a kedy už je zdravotne nebezpečné, to všetko nájdete v záložke kazenie mäsa.

Vedeli ste, že aj úplne čerstvé a na prvý pohľad pekné mäso môže mať svoje akostné chyby ? Viac v záložke chyby mäsa.

Pre všetkých kuchárov a gurmánov sme zozbierali užitočné informácie o koreninách vo vzťahu k mäsu.

Čo všetko určuje farbu, chuť a vôňu mäsa si prečítate v záložke extraktívne látky mäsa.

Pre korektnosť a vyváženosť obsahu týchto stránok uvádzame aj menej priaznivé vlastnosti mäsa a riziká jeho konzumácie.