Žralok v marináde

Žralok v marináde
Prísady
  • 0.5 kg žraločieho mäsa
  • múka hladká
  • soľ
  • 100 g masla
Postup

Umytého žraloka očistíme a zbavíme kože. Ak je menší, nakrájame ho na podkovičky, ak je väčší, krájame ho na plátky.

Mäso osolíme, obalíme v hladkej múke a dáme piecť na rozohriate maslo. Pečieme asi 10 min., pričom ho obraciame tak, aby sa mäso nerozpadlo.

Medzitým si pripravíme omáčku. Na rozohriatu panvicu dáme 2 PL masla a necháme rozpustiť. Pridáme nadrobno stredne veľkú nakrájanú cibuľu, 2 na kocky nakrájané zelené papriky,10 nasekaných strúčikov cesnaku. Všetko opražíme po dobu cca 4 minút a pridáme 10 PL pasírovaných paradajok.

Opečené mäso vložíme do omáčky a chvíľu necháme v nej, aby mäsom prešli všetky chute.

Podávame s varenými zemiakmi alebo ryžou.