SEZÓNNA PONUKA

Zapečená krkovička so zemiakmi

Zapečená krkovička so zemiakmi
Prísady
  • 1.3 kg bravčovej krkovičky s kosťou
  • 1 kg bravčovej krkovičky bez kosti
  • 200 g tvrdého syra
  • 1 kyslú smotanu
  • 1.5 kg zemiakov
  • 2 cibule
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 PL olej
Postup

Syr nastrúhame a zmiešame so smotanou. Očistené zemiaky nakrájame na hrubšie plátky.

Pekáč alebo plech polejeme trochou rastlinného oleja.

Krkovičku nakrájame na plátky a prudko osmažíme z oboch strán. Pridáme nakrájanú cibuľu, soľ a korenie a navrstvíme na zemiaky.

Na vrch poukladáme zvyšok zemiakov, posypeme druhou polovicou strúhaného syra a polejeme zvyškom kyslej smotany.

Všetko prikryjeme alobalom a vložíme do vopred rozohriatej rúry. Pečieme necelých 20 minút, potom odstránime alobal a ešte mierne zapečieme. Podávame s tatarskou omáčkou.