Vývar z hovädzích chvostov

Vývar z hovädzích chvostov
Prísady
  • 2 PL masla
  • bobkový list
  • 5 klinčekov
  • 1 čl soli
  • 3 strúčiky cesnaku
  • štipka tymianu
  • 50 ml suchého sherry
  • 0.75 kg hovädzích chvostov
  • 2 PL oleja
  • 1 cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 1 pór
  • 150 g zeleru
  • 4 paradajky
  • 1 čl celého čierneho korenia
Postup

Chvosty nasekáme na 5 cm dlhé kúsky.

Cibuľu, mrkvu, zeler a pór nakrájame na kocky. Z paradajok urobíme pretlak.

Všetko aj s koreninami vložíme do tlakového hrnca. Zalejeme dvoma litrami vody, pridáme maslo a olej a privedieme do varu. Potom stíšime a varíme.

Do hotového vývaru pridáme sherry.

Upečieme tyčinky z lístkového cesta, posypané syrom, ktoré pridávame k polievke.