Teľacie rolky

Teľacie rolky
Prísady
  • 1 pohár suchého bieleho vína
  • 0.5 kg teľacieho stehna
  • 40 g masla
  • 24 malých cibuliek
  • 2 veľké cibule
  • petržlenová vňať
  • šalvia
  • majoránka
  • tymian
  • 3 paradajky
  • 1 šálka mäsového vývaru
  • 1 pohár madeiry
  • 1 PL hrubej múky
Postup

Pripravíme si 6 veľkých rezňov z pliecka, ktoré dobre naklepeme.

Na plnku si pripravíme mleté mäso s posekanou teľacinou, strúhankou namočenou v mlieku, šalotkou, cibuľovou vňaťou (všetko jemne nakrájané). Všetko spolu zmiešame, pridáme tymian, petržlenovú vňať, soľ a korenie. Plnku spojíme s rozšľahaným vajcom.

Na rezne navrstvíme pripravenú plnku, zrolujeme ich a pevne zaviažeme niťou alebo špagátom.

Na rozpustenom masle opražíme zo všetkých strán 2 veľké rozkrájané cibule dozlatista. Pridáme rolky, petržlenovú vňať, šalviu, majoránku, tymian a roztlačené paradajky a dusíme 10 min. Zalejeme bielym vínom a vývarom, ochutíme, prikryjeme a pomaly varíme.

Malé cibuľky ošúpeme a varíme v troške vody, do ktorej sme pridali lyžicu masla a cukor. Varíme tak dlho, až skaramelizujú. Mäsové rolky podávame obložené týmito cibuľkami.

Omáčku precedíme, na slabom ohni rozmiešajte s madeirou a zahustite múkou. Rolky prelejte touto omáčkou a môžete podávať

Plnka:250 g mletého mäsa, 150 g posekaného teľacieho mäsa, 1 šálka strúhanky, 0, 5 dcl mlieka, 2 šalotky, 2 zelené cibuľové vňate, posekaná petržlenová vňať, tymian, 1 vajce, soľ, korenie, 2 PL masla, 1 ČL cukru