Teľacie rezne na dezertnom víne

Teľacie rezne na dezertnom víne
Prísady
  • soľ
  • 0.6 kg teľacieho karé
  • 30 g masla
  • 1 dl dezertného vína alebo vermutu
  • petržlenová vňať
  • 1 PL hladkej múky
  • 2 dl hovädzieho vývaru
  • 1 cibuľa
  • olej
  • čierne alebo biele korenie
Postup

Rezne vyklepeme a obalíme v múke. Rozpálime olej a maslo, položíme pláty mäsa a sprudka orestujeme.

Po chvíli oheň stíšime, mäso podlejeme vývarom a necháme dusiť. Zmäknuté mäso vyberieme a uchováme teplé.

Do výpeku pridáme najemno nakrájanú cibuľu a keď je sklovitá, prilejeme vermút. Omáčku povaríme, v prípade potreby môžeme prepasírovať.

Jemnou šťavou prelejeme mäso, dozdobíme petržlenovou vňaťou a podávame s dusenou zeleninou a zemiakovým pyré.