Teľacie pliecko s paradajkami

Teľacie pliecko s paradajkami
Prísady
  • petržlenová vňať
  • 1 kg teľacieho pliecka
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 3 PL oleja
  • 4 zrelé paradajky
  • 2 dl suchého bieleho vína
  • 20 g hladkej múky
  • 250 g ryže
Postup

Mäso pokrájame na porcie, osolíme, mierne naklepeme a opražíme z oboch strán na oleji. Pridáme hladkú múku, dobre rozmiešame a na slabom plameni pečieme ešte asi 3 minúty.

Potom po troške pridávame biele víno zriedené vodou (1,5dl). Privedieme do varu, pridáme soľ, mleté čierne korenie, na štvrte pokrájané paradajky (lepšie sú ošúpané). Podusíme na slabom ohni, kým nie je mäso mäkké.

Podávame s dusenou ryžou a hlávkovým šalátom.