Teľacia hruď na taliansky spôsob

Teľacia hruď na taliansky spôsob
Prísady
  • 50 g tvrdého syra
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • zelená petržlenová vňať
  • 60 g oleja
  • 0.8 kg teľacej hrude
  • 40 g masla
  • 4 vajcia
Postup

Teľaciu hruď umyjeme, osušíme a rozkrojíme naplocho. Potom ju zľahka naklepeme.

Na panvici rozpustíme časť oleja a masla. Potom pridáme rozšľahané vajcia, zmiešame s postrúhaným syrom, osolíme, okoreníme, pridáme posekanú petržlenovú vňať a miešame na miernom ohni.

Keď vajíčka začínajú tuhnúť a zmes trochu zhustne, rozotrieme ju na pripravenú hruď, zvinieme ako závin a previažeme bielou niťou. Rozpustíme zvyšok oleja a masla, vložíme osolený a okorenený závin a opečieme ho po oboch stranách na prudkom ohni.

Závin podlejeme vývarom a dusíme na miernom ohni domäkka.

Hotový závin rozviažeme, nakrájame na porcie, upravíme na teplé taniere a prelejeme vlastnou šťavou.

Ako prílohu podávame varené zemiaky a zeleninový šalát.