Teľací guláš

Teľací guláš
Prísady
  • 2 PL oleja
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 2 PL mletej červenej papriky
  • 2 PL paradajkového pretlaku
  • rasca
  • majoránka
  • kôra z citróna
  • 1 pretlačený cesnak
  • 400 g cibule
  • 1 kg teľacieho mäsa
  • 1 kg teľacieho mäsa
  • 1 kg teľacieho mäsa
Postup

Mäso nakrájame na malé kúsky. Cibuľu nasekáme nadrobno a spolu s mäsom opečieme na dobre rozpálenom oleji. Zalejeme vývarom a varíme pod pokrievkou pri miernej teplote asi 30 minút.

Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Spolu so zeleninou ich pridáme do polievky. Ochutíme soľou a korením. Varíme, kým zelenina nezmäkne.

Na záver do polievky pridáme posekanú petržlenovú vňať.