Štedrovečerná kapustnica

Štedrovečerná kapustnica
Prísady
  • 2 zemiaky
  • 1 kg bravčového chvosta
  • 1 kg bravčové rebrá
  • 700 g kyslej kapusty
  • 2 hrste sušených hríbov
  • 10 sušených sliviek
  • 250 g údeného mäsa
  • 250 g klobásy
  • 2 PL masti
  • 2 PL hladkej múky
  • cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 PL mletá červená paprika
  • soľ
  • cukor
Postup

Huby preberte, umyte a na 20 min. namočte v studenej vode.

Mäso umyte a uvarte do polomäkka. kapustu vložte do hrnca, zalejte vývarom z mäsa, pridajte huby aj s vodou, pokrájanú klobásu, zemiaky a mäso. Podľa potreby dolejte vodou. Uvarte takmer do mäkka.

Kapustu pokrájajte, ak je veľmi kyslá, prepláchnite ju vodou. Na horúcej masti orestujte pokrájanú cibuľu, pridajte posekaný cesnak, múku a opražte. Poprášte múkou, premiešajte, zalejte studenou vodou, zvarte a potom rozšľahajte metličkou. Vlejte do kapu

Vlejte do kapustnice a varte asi 5 min. Môžete zahustiť smotanou.

TIP: Kapustnica je dobrá aj bez zápražky.