SEZÓNNA PONUKA

Srnčie ragú

Srnčie ragú
Prísady
  • 500 g srnčie karé alebo sviečkovica
  • 80 g olej
  • 50 g cibuľa
  • 300 g čerstvá zelenina (mrkva, zeler, hrášok, pór, paradajky)
  • 100 g huby kuriatka
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • sušené borievky
Postup

Srnčie mäso nakrájame a necháme chvíľku odležať naložené v oleji. Pripravíme si ostatné suroviny.

Na rozpálenej panvici prudko orestujeme mäso, pridáme na lupienky nakrájanú cibuľu, na šikmé kolieska nakrájanú mrkvu a na hranolky nakrájaný zeler.

Pridáme drvené borievky a drvené nové korenie. Premiešame a pridáme restovať lesné kuriatka.

Sparíme a ošúpeme paradajky a nakrájané ich pridáme k mäsu. Premiešame, prilejeme asi deci vody, zakryjeme pokrievkou a pomaly dusíme za občasného podlievania troškou vody. Dusíme, kým mäso a zelenina nezmäkne.

Nakoniec pridáme očistené guľky hrášku a nasekaný pór. Ďalej nedusíme, len premiešame, chvíľku povaríme a necháme odpariť prebytočnú tekutinu.

Podávame s cestovinou, zemiakmi či ryžou.