Rizoto z teľacieho mäsa

Rizoto z teľacieho mäsa
Prísady
  • 0.5 kg teľacieho mäsa z krku
  • 40 g paradajkové pyré
  • soľ
  • voda
  • zelená petržlenová vňať
  • 120 g koreňovej zeleniny
  • 300 g ryže
  • 40 g oleja
  • 100 g strúhaný tvrdý syr
Postup

Teľacie mäso umyjeme a pokrájame na drobné kocky.

Nadrobno pokrájanú cibuľku speníme na oleji , pridáme mäso, paradajkové pyré a očistenú pokrájanú zeleninku. Všetko jemne posolíme,trochu podlejeme vodou a udusíme do polomäkka.

Potom pridáme prebratú a umytú ryžu, podlejeme vodou, zamiešame, prikryjeme alobalom a vložíme do rúry dusiť. Po udusení primiešame posekanú zelenú petržlenovú vňať.

Pred podávaním posypeme nastrúhaným syrom.Podávame s kyslou uhorkou alebo šalátom z čerstvej zeleninky.