SEZÓNNA PONUKA

Rizoto s bravčovým mäsom

Rizoto s bravčovým mäsom
Prísady
  • 0.4 kg bravčového pleca bez kosti
  • 280 g ryže
  • 40 g masti
  • 1 cibuľa
  • 200 g papriky
  • 4 PL paradajkového pretlaku alebo kečupu
  • 60 g tvrdého syra
  • mletá červená paprika
  • soľ
Postup

Na rozpálenej masti osmažíme nadrobno pokrájanú cibuľku . Keď cibuľka zosklovatie, pridáme bravčové mäso pokrájané na malé kocky, posolíme, posypeme mletou paprikou a dusíme kým mäso nie je polomäkké.

Následne pridáme na rezančeky pokrájanú zelenú alebo červenú papriku, kečup a dusíme domäkka.

Do samostatného hrnca si nasypeme ryžu (viackrát prepláchneme studenou vodou), zalejeme ju studenou vodou a necháme odstáť približne hodinu. Potom do druhého hrnca dáme 1 PL masti, rozpálime na prudkom ohni a prisypeme precedenú ryžu. Zalejeme vodou do výšky asi 2 cm nad povrch ryže, posolíme, premiešame a privedieme ju do varu. Keď sa voda s ryžou začne variť, znížime teplotu, prikryjeme pokrievkou a dusíme cca 10 min, kým ryža nezmäkne.

Uvarenú ryžu vmiešame ju do hrnca s mäsom a paprikou.

Rizoto posypeme strúhaným syrom, prípadne do neho môžeme vmiešať 1 PL kyslej smotany.