SEZÓNNA PONUKA

Pomaly pečený močing so šampiňónmi

Pomaly pečený močing so šampiňónmi
Prísady
  • 1 kg hovädzí močing (nožina)
  • 50 g údená slanina
  • 250 g čerstvé šampiňóny
  • 2 ks cibuľa
  • 5 ks cesnaku (nadrobno nakrájať)
  • 2 dl biele suché víno
  • 1 PL hustý paradajkový pretlak
  • 300 g zemiaky
  • 200 g smotana na šľahanie
  • 1 ks chilli paprička
  • 5 ks nové korenie
  • 50 g maslo
  • olej
  • rasca
  • soľ
Postup

Do hrnca dáme pár kvapiek oleja, necháme dobre rozohriať a mäso v celku dobre zatiahneme po všetkých stranách

Do výpeku pridáme nakrájanú slaninu, na mesiačiky nakrájanú cibuľu, cesnak v šupke, koreniny a restujeme na vysokej teplote do hneda.

Pridáme pretlak, ktory je potrebné tiež dobre zarestovať, b. víno, ktoré necháme z časti odparit, šampinóny - najlepšie čo najmenšie a vcelku.

Vložíme mäso, mierne podlejeme horúcim vývarom-vodou tak, aby mäso vyčnievalo, prikryjeme a vložíme vo vyhriatej rúry na 130° 4 hod. plus necháme dôjsť ešte aspon 30 minút po vypnutí.

Vytiahneme hrniec z rúry, vyberieme mäso a šampiňóny, zbytok prelejeme do sitka a prepasírujeme do dalšej nádoby. Šťavu zredukujeme varom do hustejšej konzistencie, dochutíme, odstavíme bokom a zašľaháme studené maslo