Pľúcka na kyslej smotane

Pľúcka na kyslej smotane
Prísady
  • 2 cibule
  • 1 kg bravčových pľúc
  • 0.5 litra kyslej smotany
  • 2 mkrvy
  • 1 petržlen
  • 1 menší zeler
  • horčica
  • ocot
  • 3 PL hladkej múky
  • 2 PL masti
  • bobkový list
  • celé čierne korenie
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • cukor
Postup

Umyté pľúca dajte do vriacej slanej vody. Pridajte celé čierne korenie, bobkový list, cibuľu, mrkvu, petržlen a zeler.

Uvarené pľúcka vyberte a nakrájajte na drobné rezančeky.

Z masti a múky pripravte zápražku, podlejte vývarom z pľúcok a pridajte horčicu, ocot, cukor, nakrájané pľúcka a prevarte. Nakoniec pridajte kyslú smotanu.

Podávajte s knedľou alebo s cestovinami.