SEZÓNNA PONUKA

Plnené bravčové karé

Plnené bravčové karé
Prísady
  • 750 g bravčového karé s kosťou
  • 40 g cibule
  • 40 g masti
  • 100 g šunky alebo mäkkej salámy
  • 40 g údenej slaniny
  • 200 g kyslej kapusty
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 20 g hladkej múky
  • 20 g masla
Postup

Z mäsa nasekáme 4 rebierka, do každého urobíme nožom otvor, trochu ich naklepeme a naplníme. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na masti, pridáme na kocky pokrájanú šunku, slaninu, chvíľu opražíme. Potom pridáme posekanú kapustu a znovu chvíľu dusíme.

Zmesou naplníme mäso. Otvor zopneme ihlou, aby počas pečenia plnka nevypadávala. Naplnené rebierka osolíme, okoreníme a opečieme na masti po oboch stranách.

Opečené karé podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Udusené karé vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, trošku opražíme a znovu podlejeme vodou. Necháme povariť.

Hotovú šťavu precedíme, zjemníme maslom. Karé prelejeme šťavou a podávame so zemiakmi.