Pečienka z baranieho stehna

Pečienka z baranieho stehna
Prísady
  • ocot
  • 50 g masla
  • soľ
  • bobkový list
  • borievky
  • slanina
  • 1 kg baranieho stehna
Postup

Zo stehna odstráňte všetky blany a tuk, potrite soľou a borievkami. Položte naň niekoľko bobkových listov a zabaľte do textílie namočenej v octe. Nechajte niekoľko dní stáť, pričom textíliu denne vymieňajte namočiac ju do čerstvej octovej vody.

Deň pred pečením namočte stehno do mlieka. Bezprostredne pred pečením z neho mlieko poutierajte.

Prešpikujte plátkami údenej slaniny, poobracajte na horúcom masle a na troche vody celé na mäkko uduste.

Nakoniec upečte v rúre do chrumkava.

TIP: Odporúčame piecť v alobale.