Pečený plnený bôčik

Pečený plnený bôčik
Prísady
  • 100 ml mlieka
  • 0.75 kg bravčového bôčika bez kosti
  • 1 kg bravčového bôčika s kosťou
  • 2 žemle
  • 1 vajce
  • 2 hydinové pečene,
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • majoránka
  • olej
Postup

Bravčový bôčik upravíme tak, že ostrým nožom narežeme otvor, čím vznikne vrecko.

Žemle pokrájame, vložíme do misy a zalejeme teplým mliekom. Pridáme vajce, pomleté hydinové pečene, očistenú pokrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, osolíme, okoreníme, ochutíme majoránom a premiešame.

Plnkou naplníme upravený bôčik, otvor zašijeme alebo uzavrieme grilovacími ihlami a kožu ozdobne narežeme.

Uložíme do vymasteného pekáča, osolíme, pokvapkáme olejom a podlejeme vodou. Pečieme vo vyhriatej rúre domäkka.