SEZÓNNA PONUKA

Pečený králik na cesnaku

Pečený králik na cesnaku
Prísady
  • 1 ks zadná čať králika
  • 2 PL olej
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 1 ks cibuľa
  • 200 ml zeleninový vývar
  • 1 PL horčica
  • 1 čl sušená bazalka
  • 150 ml smotana na šľahanie
  • mleté čierne korenie
  • soľ
Postup

Mäso umyjeme, odblaníme a osušíme, prešpikujeme plátkami cesnaku, osolíme, okoreníme a niekoľko hodín necháme na chladnom mieste. 

Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme na rozohriatom oleji, pridáme mäso a opečieme zo všetkých strán. Podlejeme horúcim vývarom, prikryjeme a vo vyhriatej rúre pečieme domäkka.

Počas pečenia mäso obraciame, prelievame šťavou a podlievame zvyšným vývarom. 

Keď mäso zmäkne odkryjeme ho, polejeme šľahačkovou smotanou rozšľahanou s horčicou a bazalkou a dopečieme do zlatista.

(Do smotany môžeme zašľahat trošku zemiakového škrobu prípdne hl.múky, aby sa nezhrudkovatela).

Podávame s cestovinami alebo haluškami.