Pečené rolované baranie stehno

Pečené rolované baranie stehno
Prísady
  • petržlenová vňať
  • 75 g paradajkového pretlaku
  • 1.5 kg baranieho stehna
  • 100 g masla
  • 1 cibuľa
  • 150 g koreňovej zeleniny
  • 20 g hladkej múky
  • 20 g hladkej múky
  • 1.5 dl červeného vína
  • 1.5 dl vývaru z kostí
Postup

Vykostené stehno zbavíme tuku, blán, rozrežeme tak, aby vznikol plátok mäsa, ktorý možno zrolovať a vyklepeme.

Slaninu pokrájame na kocky, zohrejeme ju na panvici a opražíme na nej očistené, na plátky nakrájané huby.

Pridáme na rezance nakrájanú mäkkú salámu, dve namočené a vytlačené žemle, soľ, cesnak a 2 vajcia a plnku riadne vypracujeme. Mäso potrieme touto plnkou, skrútime a previažeme kuchynskou niťou.

Na panvici na masle opražíme na plátky pokrájanú cibuľu a na kolieska pokrájanú koreňovú zeleninu, vložíme mäso, prudko opečieme, potom podlejeme vývarom a pečieme v rúre. Občas obraciame a podlievame vodou alebo vývarom z kostí. Ku koncu pečenia pridáme

Keď je mäso mäkké, šťavu vydusíme na tuk, prilejeme víno, v ktorom sme rozmiešali múku, krátko povaríme a precedíme.

Do hotovej omáčky pridáme nadrobno posekanú petržlenovú vňať. Podávame s knedľou.

Plnka:50 g slaniny, 100 g šampiňónov, 150 g mäkkej salámy, 2 žemle, 2 vajcia, soľ, cesnak