Pečené bravčové koleno s orientálnou omáčkou

Pečené bravčové koleno s orientálnou omáčkou
Prísady
  • olej
  • grilovacie korenie
  • 1.5 kg bavorského kolena
  • 1.5 kg bravčové koleno predné
  • 1.5 kg bravčové koleno zadné
  • ocot
  • 1 kg bravčové koleno vykostené
  • čilli papričky
  • cesnak
  • citrón
  • polievkové korenie
  • soľ
Postup

Kolienko vykostíme. Jemne ho osolíme a potrieme zmesou z grilovacieho korenia a oleja.

Takto pripravené mäsko necháme stáť 20 minút a dáme ho piecť do trúby. Pečieme ho za občasného prevracania do ružova - približne 70 minút.

Po vychladnutí kolienko nakrájame na tenké plátky, ktoré podávame s orientálnou omáčkou, ktorú si pripravíme z polievkového korenia, cesnaku, čili papričiek a citrónovej šťavy.

Servírujeme s ryžou.