SEZÓNNA PONUKA

Pečená bravčová krkovička s bylinkami

Pečená bravčová krkovička s bylinkami
Prísady
  • 600 g bravčovej krkovičky bez kosti
  • 800 g bravčovej krkovičky s kosťou
  • 4 strúčiky cesnaku
  • rasca
  • majoránka
  • tymián
  • rozmarín
  • soľ
  • 100 g masla
  • olej
Postup

Očistené a umyté mäso vcelku osoľte potrite rozotreným cesnakom, posypte rascou, majoránom, rozmarínom a tymiánom.

Ochutené mäso uložte na vymastený pekáč, z oboch strán prudko opečte a podlejte horúcou vodou.

Na mäso poukladajte kúsky masla, pekáč zakryte a v horúcej rúre pomaly pečte. Pred koncom pečenia mäso odokryte, podlejte výpekom a upečte dočervena.

Upečenú krkovičku pokrájajte na plátky a podávajte s opekanými zemiakmi a dusenou červenou kapustou.