Pečeň s červenou kapustou

Pečeň s červenou kapustou
Prísady
  • 2 jablká
  • 0.3 kg bravčovej pečene
  • olej
  • 50 g mletých orechov
  • 1 cibuľa
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • rasca
  • 1 hlávka hlávka červenej kapusty
  • 2 PL cukru
  • 1 polievková PL octu
  • 200 g uvarenej ryže
  • 3 dl sladkej smotany
Postup

Umytú odblanenú pečeň pokrájame a spolu s pomletými orechmi dusíme na oleji do mäkka. Udusenú, vychladnutú pečeň zomelieme.

V druhej nádobe na zvyšku oleja dusíme na tenko pokrájanú, osolenú kapustu, pridáme korenie, rascu a postrúhané jablká. Do udusenej kapusty pridáme cukor a ocot.

Do vymasteného pekáča dávame jednotlivé vrstvy - pečeň, ryžu a kapustu. Každú vrstvu dobre pokropíme smotanou a dáme do horúcej rúry zapiecť.