Prísady
- 4 ks osso bucco (hov. nožina so špikovou kosťou)
- 1 ks veľká cibuľa
- 50 g maslo
- 2-3 PL olivový olej
- 300 ml drvené paradajky
- 0,5 l biele víno
- 0,5 l hovädzí vývar
- hladká múka
- čierne mleté korenie
- soľ
Postup
Porcie mäsa nasekáme,okoreníme, obalíme a a osmažíme.
Do výpeku po mäse pridáme maslo, nadrobno nakrájanú cibuľu, osmažíme do sklovita, okoreníme a podlejeme vínom, pridáme drvené paradajky a vývar.
Pripraveným vývarom prelejeme mäso, zakryjeme pokrievkou a pri 150°C pečieme cca 3 až 4 hodiny.
Zavŕšením celého pokrmu je gremolata, zmes nasekanej petržlenovej vňate , citronovej kôry a cesnaku, která dodá pokrmu jedinečnú chuť: zväzok petržlenovej vňate, 2 strúčiky cesnaku a kôra z jedného citróna.
Petržlen a cesnak nasekáme najemno a spolu s citrónovou kôrou, vložíme k mäkkému mäsu a ešte 5 minút prepečieme.
Podávame s polentou nebo šafranovým rizotom.