Osso bucco

Osso bucco
Prísady
  • 4 ks osso bucco (hov. nožina so špikovou kosťou)
  • 1 ks veľká cibuľa
  • 50 g maslo
  • 2-3 PL olivový olej
  • 300 ml drvené paradajky
  • 0,5 l biele víno
  • 0,5 l hovädzí vývar
  • hladká múka
  • čierne mleté korenie
  • soľ
Postup

Porcie mäsa nasekáme,okoreníme, obalíme a a osmažíme.

Do výpeku po mäse pridáme maslo, nadrobno nakrájanú cibuľu, osmažíme do sklovita, okoreníme a podlejeme vínom, pridáme drvené paradajky a vývar.

Pripraveným vývarom prelejeme mäso, zakryjeme pokrievkou a pri 150°C pečieme cca 3 až 4 hodiny.

Zavŕšením celého pokrmu je gremolata, zmes nasekanej petržlenovej vňate , citronovej kôry a cesnaku, která dodá pokrmu jedinečnú chuť: zväzok petržlenovej vňate, 2 strúčiky cesnaku a kôra z jedného citróna.

Petržlen a cesnak nasekáme najemno a spolu s citrónovou kôrou, vložíme k mäkkému mäsu a ešte 5 minút prepečieme.

Podávame s polentou nebo šafranovým rizotom.