Oravské teľacie rebierko

Oravské teľacie rebierko
Prísady
  • zelená petržlenová vňať
  • 0.6 kg teľacích rebierok
  • morská soľ
  • čerstvo potlčené čierne korenie
  • 60 g panenského oleja
  • 20 g rastlinného masla
  • 6 vajec
  • 150 g čerstvých húb
  • 1-2 kápia
Postup

Teľacie rebierka opláchneme, osušíme, zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a opečieme na oleji z oboch strán.

Vo výpeku z mäsa opražíme múku, zalejeme vývarom, dobre povaríme, precedíme a zjemníme maslom.

Na každú porciu pripravíme omeletu z jedného vajca.

Na hotovú omeletu dáme opečené rebierko, posypeme ho osobitne udusenými hubami, omeletu preložíme a povrch posypeme posekanou zelenou petržlenovou vňaťou a kúskom kapie.

Podávame s varenými zemiakmi a so zeleninovým šalátom.