Morčacia polievka

Morčacia polievka
Prísady
  • 50 g cestoviny
  • 0.25 kg morčacích krkov
  • 2 mrkvy
  • nové korenie
  • 50 g sterilizovaný hrášok
  • 0.5 zeleru
  • 50 g sterilizovaná kukurica
  • petržlen
  • cibuľa
  • bobkový list
  • soľ
Postup

Koreňovú zeleninu očistíme. Morčacie mäso (odrezky aj kosti ) ešte podľa potreby očistíme, umyjeme a pridáme spolu so zeleninou do hrnca. Všetko zalejeme vodou a spoločne dáme variť.

Zatiaľ si ošúpeme cibuľu a spolu s korením ju pridáme do základu polievky. Mäso a zeleninu varíme domäkka.

V samostatnom hrnci si medzitým dáme uvariť cestoviny.

Keď je mäso so zeleninou uvarené domäkka , pridáme do hrnca kukuricu, hrášok (môžeme použiť aj mrazené), pokrájaný ligurček a uvarené precedené cestoviny. Krátko povaríme.

Nakoniec polievku scedíme, kosti a korenie vyberieme. Koreňovú zeleninu nakrájame na kocky a spolu s mäsom vrátime do vývaru.