SEZÓNNA PONUKA

Maďarský guláš s haluškami

Maďarský guláš s haluškami
Prísady
  • 1 kg hovädzí močing (nožina)
  • cibuľa
  • 1 kg cibuľa
  • 1 PL mletá červená sladká paprika
  • 1 ČL mletá štipľavá paprika
  • 1-2 ks feferónka (chilli paprička)
  • 1 ks zelená čerstvá paprika
  • 2 ks čerstvá paradajka
  • 3 PL bravčová masť
  • soľ
  • voda
Postup

Cibuľu pokrájame nadrobno a osmažíme do sklovita na masti.

Opláchnuté a poutierané mäso pokrájame na väčšie kocky - cca 4x5 cm.

K orestovanej cibuli pridáme nakrájané mäso a necháme zatiahnuť cca 7-8 min.

Zalejeme vodou a necháme podusiť. Vodu pridávame postupne, po troche, aby sa mäso nevarilo ale dusilo.

Pridáme nakrájanú papriku, zalejeme trochou vody a podusíme.

O chvíľu pridáme nakrájané paradajky (prípadne pasírované paradajky, alebo trochu paradajkového pretlaku - 10g pretlaku na 1 kg mäsa).

Nakoniec pridáme mletú štipľavú a sladkú papriku, osolíme a dusíme dovtedy, kým mäso nie je mäkké.

Pravý maďarský guláš sa má podávať s haluškami, ale vhodná je aj dusená ryža alebo varené zemiaky, tarhoňa, prípadne cestoviny.