Losos so slaninou a bylinkami

Losos so slaninou a bylinkami
Prísady
  • 1 kg lososa
  • 150 g slaniny
  • 150 ml sladkej smotany
  • 500 g paradajok
  • 2 cibule
  • 2 mladé cibuľky
  • 1 zväzok kôpru
  • 1 zväzok petržlenu
  • žerucha
  • 1 citrrón
  • soľ
  • biele korenie
Postup

Lososa umyjeme a riadne osušíme, pokvapkáme citrónom a necháme v chlade odležať.

Cibuľu a slaninu nakrájame na kocky a na panvici sprudka opečieme.

Bylinky podľa vlastnej chuti natrháme, mladú cibuľku nakrájame na tenké kolieska . Všetko zmiešame so smota- nou. Z paradajok ošúpeme šupky (najlepšie tak, že ich sparíme horúcou vodou) a nakrájame na malé kocky.

Lososa osolíme a okoreníme, dáme na pekáč, na ktorom máme už polovicu zmesi cibule so slaninou. Obložíme paradajkami, pokryjeme bylinkami so smotanou a nakoniec prikryjeme zvyškom slaniny s cibuľou a do chrumkava upečieme.

Podávame s ryžou alebo s opečenými zemiakmi.