Kuracia pečeň po kardinálsky

Kuracia pečeň po kardinálsky
Prísady
  • 0.6 kg kuracej pečene
  • 50 g údenej slaniny bez kože
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • mleté čierne korenie
  • 80 g šampiňónov alebo čerstvých hríbov
  • 3 PL kečupu
  • 1 dl červeného vína
  • 2 PL sekaných mandlí
Postup

Pečeň nakrájame na kocky. Do nadrobno pokrájanej roztopenej slaniny dáme najemno pokrájanú cibuľu, trocha opražíme, pridáme nakrájanú pečeň, lisovaný cesnak, mleté čierne korenie a smažíme do ružova.

Pridáme pokrájané šampiňóny, kečup, víno a podusíme. Pozor, solíme až hotové jedlo, nie počas prípravy.

Na tanieroch posypeme sekanými mandľami (ktoré predtým sparíme, ošúpeme, trocha opražíme a nasekáme).

Podávame s varenými zemiakmi prípadne ryžou.