Králik v syrovo-horčicovej omáčke

Králik v syrovo-horčicovej omáčke
Prísady
  • 4 ks stehná z králika
  • koreňová zelenina (mrkva, peržlen, zeler, pór)
  • 1 ks cibuľa
  • 3 strúčiky cesnak
  • 4 dl suché biele víno
  • 140 ml smotana na šľahanie
  • vývar
  • 250 g syr Karička Klasik
  • 3 PL dijonskej horčice
  • hladká múka
  • maslo
  • rastlinný olej
  • čerstvý rozmarín
  • soľ
  • čierne korene
  • 100 g šampiňónov
Postup

Na oleji a troške masla orestujeme osolené a okorenené králičie stehná. Keď sa sfarbia dozlatista, vyberieme ich.

V hrnci orestujeme zeleninu (mrkvu, cibuľu, pór, zeler, cesnak) nakrájanú na kocky.

Keď zelenina zmäkne, do hrnca vrátime stehná, pridáme vetvičku rozmarínu a podlejeme bielym vínom. Víno sa po chvíľke odparí a tak môžeme priliať vývar, asi do troch štvrtín. Necháme prevariť, plameň stiahneme a pomaly varíme do mäkka, cca 45 minút.

Potom mäso vyberieme a tekutinu precedíme. Do hladkej omáčky zamiešame múku, aby zhustla.

Pridáme nakrájané šampiňóny, dve lyžice dijonskej horčice, syr Karička a trochu smotany a necháme zovrieť. Nakoniec primiešame kúsok masla a mäso v omáčke necháme krátko prehriať.