SEZÓNNA PONUKA

Králik na poľovnícky spôsob

Králik na poľovnícky spôsob
Prísady
  • 4 ks stehná z králika
  • trochu hladkej múky
  • olivový olej
  • 1 strúčik cesnak
  • 1 ks bobkový list
  • 1 vetvička čerstvý rozmarín
  • 400 g krájaných paradajok
  • 1 hrsť čierne olivy
  • chilli paprička mletá
  • soľ
Postup

Králičie stehná obalíme v múke a do zlatista opečieme na olivovom oleji. Vložíme do ťažkého liatinového hrnca a pridáme k nim nasekaný cesnak.

Pridáme bobkový list, nakrájaný rozmarín, paradajky, olivy, chilli a trochu soli . Králika podlejeme trochou vody a pomaly dusíme prikryté asi 1,5 hod domäkka.

Potom zložíme z hrnca pokrievku a necháme varom omáčku zredukovať, aby zhustla. Hotový králik by mal odpadať od kosti a omáčky by malo byť polovičné množstvo tekutiny ako na začiatku varenia.