SEZÓNNA PONUKA

Koložvárska kapusta

Koložvárska kapusta
Prísady
  • 0.6 kg bravčového pliecka
  • 100 g cibule
  • 40 g masti
  • 40 g mletej červenej papriky
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 600 g kyslej kapusty
  • 200 g ryže
  • 200 g vareného údeného bôčika
  • 250 g klobásy
  • 3 dl kyslej smotany
Postup

Bravčové pliecko opláchneme a pokrájame na kocky. Cibuľu nadrobno pokrájame a opražíme na masti. Pridáme papriku, pokrájané mäso, osolíme a okoreníme.

Za občasného podlievania horúcou vodou udusíme do mäkka. Kyslú kapustu udusíme vo vlastnej šťave.

Ryžu zvlášť uvaríme alebo udusíme obvyklým spôsobom. Ohňovzdornú nádobu vyložíme kapustnými listami alebo vymastíme a naplníme vrstvou kyslej kapusty. Na kyslú kapustu dáme vrstvu ryže a uduseného mäsa. Pridáme časť pokrájaného bôčika a kolieska klobásy.

Postup opakujeme do spotrebovania všetkých pripravených potravín.

Povrch pokryjeme kyslou kapustou a zalejeme smotanou. Popicháme vidličkou, aby sa smotana dostala aj do nižších vrstiev.

Povrch môžeme pokryť sparenými kapustnými listami a dáme do rúry piecť asi na 45 minút.