Jelenie stehno na zelenine a smotane

Jelenie stehno na zelenine a smotane
Prísady
  • 100 g brusníc
  • 1 kg jelenie stehno
  • 200 g slaniny
  • 100 g zeleru
  • 100 g mrkvy
  • 100 g petržlenu
  • 2 veľké cibule
  • 2 ks bobkový list
  • čierne korenie
  • nové korenie
  • soľ
  • 2 ks citrón
  • 0.5 litra smotany
  • 150 g hladkej múky
  • 200 g masti
Postup

Na rozohriatej masti orestujeme nastrúhanú zeleninu. Keď je zelenina na pol hotová pridáme pokrájanú cibuľu a všetko posmažíme.

Pridáme korenie, očistený citrón a zalejeme vývarom. 

Jelenie stehno prešpikujeme slaninou, okoreníme a prudko opečieme.

Vložíme ho do vychladnutej zeleninovej zmesi a necháme 24 hodín odležať.

Nakoniec zjemníme smotanou a ešte asi 10 minút varíme.

Na tanieri ozdobíme brusnicami, citrónom a šľahačkou.