SEZÓNNA PONUKA

Jelenie stehno na slanine

Jelenie stehno na slanine
Prísady
  • 1.5 kg jelenie stehno
  • 2 ks cibule
  • 300 g údenej slaniny
  • 250 ml sladkej smotany
  • 1 l mlieka
  • olej
  • soľ
  • čierne korenie
  • vegeta
  • paprika sladká červená mletá
  • 1.5 dl ocot
  • rasca mletá aj celá
  • biele korenie
  • 3 PL maggi korenie
  • nové korenie mleté aj celé
  • 1 čl kari korenie
  • 1 mocca čl pálivá paprika
  • 4 PL múka hladká
Postup

Deň pred prípravou tohto jedla si pripravíme nálev, do ktorého dáme na tenké plátky alebo na rezance pokrájané mäso. Nálev : do 1,5 l studenej vody pridáme 1 dl octu, lyžicu soli, po malej lyžičke mletej aj celej rasce, vegetu, čierne mleté korenie, celé nové korenie, 3 PL maggi korenia. Mäso dáme do tohto nálevu a necháme do druhého dňa v chladničke odstáť.

Na druhý deň do hrnca dáme trošku oleja pridáme nadrobno pokrájanú slaninu a opražíme do hneda. Pridáme 2 nadrobno pokrájané cibule a dozlatista opražíme.

Mäso z nálevu vyberieme, opláchneme pod tečúcou vodou, dobre vyžmýkame a dáme do hrnca s pripravenou opraženou slaninou a cibuľou. Dobre premiešame a pridáme sladkú (1 PL ) mletú papriku a cca 1/2 až lyžička soľ, rasca mletá, pálivá paprika, vegeta, mleté čierne a biele korenie, mleté nové korenie, karí korenie.

Podlejeme studenou vodou a dusíme na miernom ohni domäkka. Keď je mäso mäkké zalejeme ho vopred pripravenou zmesou z mlieka, smotany a múky (4 PL) po uvedení do varu pridáme cca 2 -3 PL octu .

Podávame s knedľou