SEZÓNNA PONUKA

Jelenie mäso na brusniciach

Jelenie mäso  na brusniciach
Prísady
  • 600 g jelenie stehno
  • 2 PL olej
  • 1- 2 ks mrkva
  • 0,5 ks zeler
  • 1 ks petržlen
  • čierne korene
  • sušené borievky
  • korenie na divinu
  • 3 ks nové korenie
  • 1 štipka mletý muškátový orech
  • 2-3 ks bobkový list
  • 1,5 dl suché červené víno
  • soľ
Postup

Všetky koreniny zmiešame v oleji a naklepané mäso marinujeme 24h.

Mäso prudko opečieme na rozpálenom oleji. Potom potom ho dáme do tlakového hrnca. Pridáme koreňovú zeleninu, koreniny, bobkový list, bujón, víno a podlejeme asi 2,5 dcl vody a dusíme cca 45 min.

Mäkké mäso vyberieme dáme do pekáča. Šťavu aj so zeleninou rozmixujeme pridáme brusnice, povaríme

Šťavu nalejeme na mäso a dáme ho zapiecť.

Podávame so zemiakovými knedličkami alebo knedľou, prípadne opekanými zemiakmi.