Jahňacie stehno na rozmaríne

Jahňacie stehno na rozmaríne
Prísady
  • 1 kg jahňacieho stehna
  • 3 celé hlavičky cesnaku,
  • olej
  • soľ
  • nastrúhanú citrónovú kôru
  • šťavu z citróna
  • 1 paradajkový pretlak
  • nahrubo mleté korenie
  • 1 kg jahňacieho stehna
  • francúzsku horčicu
  • 1 čl cukru
  • 1 čl tymianu
  • väčšie množstvo čerstvého rozmarínu
Postup

Nakrájajte cesnak a pomocou noža ním prešpikujte mäso, osoľte a dajte do pekáča.

Zmiešajte olej, citrónovú kôru a šťavu, paradajkový pretlak, horčicu a cukor.

Polovicou tejto zmesi potrite mäso a dajte do vopred vyhriatej rúry.

Po 10 minútach mäso opäť potrite a posypte ho tymianom. Zmiernite plameň a mäso pečte asi hodinu, priebežne ho polievajte vzniknutou šťavou.

Nakoniec ho posypte posekaným rozmarínom a dopečte ešte 15 min.

Ako príloha sa hodia zemiaky a dusená zelenina