Jahňacie rebierko plnené sušenými figami

Jahňacie rebierko plnené sušenými figami
Prísady
  • 1 kg jahňacieho rebierka
  • 1 kg jahňacieho rebierka,
  • 200 g sušených fíg,
  • olivový olej
  • 3 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • grilovacie korenie
  • 20 g horkej čokolády
  • 0.1 dl koňaku,
  • 20 g maizeny
  • 20 kusov čili
  • 4 kusy čerstvých fíg
  • 800 g šošovice
  • 200 g mrkvy
  • 200 g zeleru
  • 1 veľkú cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • olivový olej
  • soľ
  • čerstvé mleté a celé čierne korenie
Postup

Umyté rebierka opatrne narežeme tak, aby sme vytvorili akési vrecko či kapsu, osolíme, okoreníme a plníme sušenými figami.

Naplnené z oboch strán na rozohriatom olivovom oleji a podliate vodou dáme piecť do rozohriatej rúry. Keď je mäso upečené, vyberieme ho, odstránime ihly a šťavu dochutíme kúskom horkej čokolády a koňakom.

Podľa potreby necháme šťavu redukovať a zahustíme maizenou.

Pripravíme si šošovicové ragú: Vopred namočenú šošovicu uvaríme v osolenej vode a scedíme. Na rozohriatom oleji orestujeme pokrájanú cibuľku a očistenú zeleninu pokrájanú na kocky.

Podlejeme vodou, osolíme, okoreníme a prikryté dušíme domäkka.

Keď je zelenina hotová, primiešame uvarenú šošovicu.

Na tanier dávame ako základ šošovicové ragú a navrch jahňacie rebierka.

Tanier môžeme zdobiť nakrájanou a stlačenou čerstvou figou a pár kúskami čili.