Jahňací steak so špenátovými listami na cesnaku

Jahňací steak so špenátovými listami na cesnaku
Prísady
  • 0.5 kg jahňacieho chrbta bez kosti,
  • 0.5 kg jahňacieho chrbta bez kosti
  • steakové korenie
  • bylinky na steak
  • špenátové listy (čerstvé alebo rozmrazené)
  • 1 strúčik cesnaku
  • čierne korenie
  • soľ
  • bylinkové maslo
  • zeleninu na ozdobenie
Postup

Jahňací chrbát narežeme na plátky, stlačíme a opečieme neosolený z oboch strán do požadovanej farby. Osolíme, okoreníme steakovým korením a bylinkami na steaky.

Čerstvé alebo rozmrazené špenátové listy stlačíme, cesnak prelisujeme alebo nadrobno nakrájame.

Na panvici s trochou oleja orestujeme cesnak, pridáme špenátové listy, dochutíme soľou a mletým čiernym korením a dusíme, kým sa všetka šťava zo špenátu nevyparí.

Podávame s opekanými zemiakmi.