Jahňací bylinkový chrbát

Jahňací bylinkový chrbát
Prísady
  • 1 kg jahňací chrbát s kosťou
  • 1 kg jahňací chrbát s kosťou
  • 3 krajce hriankového chleba
  • 600 g cukín
  • 250 g malých paradajok
  • 9 PL miešaných posekaných byliniek
  • 80 g strúhaného syra gouda,
  • olivový olej
  • 2 PL horčice
  • mleté čierne korenie
  • soľ
Postup

Rúru zohrejeme na 200° C. Chlieb rozdrobíme a zomelieme. Omrvinky nasypeme na suchý plech a pečieme asi 5 min. Potom ich zmiešame s posekanými bylinkami a nastrúhaným syrom.

Cukiny po dĺžke pokrájame na plátky, osolíme, okoreníme a polejeme olivovým olejom. Preložíme ich na plech, teplotu v rúre zvýšime na 250° C a pečieme asi 5 min. Pridáme paradajky a pečieme ďalších 5 min.

Jahňací chrbát rozdelíme na 4 časti, umyjeme, osušíme, okoreníme a opražíme na horúcom oleji.

Po 8 až 10 min. mäso vyberieme a potrieme horčicou. Opražené mäso vyvaľkáme v bylinkovej zmesi a pridáme k cukine a paradajkám. Vložíme do rúry a pri 190° C pečieme asi 5 min.

Podávame s opečenými zemiakmi.