Írsky baraní guláš

Írsky baraní guláš
Prísady
  • 0.5 kg baranieho pleca
  • 1 cibuľa
  • 30 g masti
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 bobkový list
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 g hlávkovej kapusty
  • 1 mrkva
  • 300 g zemiakov
  • 2 póry
Postup

Odblanené mäso pokrájame na kocky. Cibuľu posekanú nadrobno speníme na masti, pridáme pokrájané mäso, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a opražíme.

K opraženému mäsu pridáme bobkový list a rozotretý cesnak, zalejeme vodou a varíme 50-60 min.

Potom pridáme hlávkovú kapustu bez hlúbovitých častí pokrájanú na rezance, očistenú a pokrájanú mrkvu a olúpané a pokrájané zemiaky. Neskôr pridáme póry pokrájané na kolieska a všetko spolu uvaríme do mäkka.