Hustá morčacia polievka

Hustá morčacia polievka
Prísady
  • 2 bobkové listy
  • 6 zrniečok celého čierneho korenia
  • 4 PL olivového oleja
  • 1 zväzok čerstvej petržlenovej vňate alebo rozmarínu
  • 4 plátky slaninky
  • 100 g sladkej smotany
  • 0.25 kg morčacie krídla
  • 250 kg mrkvy
  • 250 g zemiakov
  • 200 g petržlenu
Postup

Všetko (okrem smotany, oleja a slaninky) dáme do veľkého hrnca a zalejeme vodou. Necháme variť cca 1 hodinu, pokiaľ sa všetko neuvarí.

Keď je polievka uvarená, vyberieme mäso a zvyšky, nakrájame ich na menšie. Ak nemáme radi drobky,  nevrátime ich do polievky.

Polievku rozmixujeme  ponorným mixérom tak, aby nám ostalo zopár celých kúskov zeleniny.

V menšej panvici zohrejeme trošku oleja a opražíme slaninku a trošku rozmarínu.

Osolíme a okoreníme. Primiešame smotanu a opraženú slaninku s rozmarínom a zohrejeme. Podávame s chlebíkom alebo opečenými chlebovými krutónmi.