Prísady
- 1,5 kg hovädzí močing (nožina)
- 100 g pancetta (angl. slanina)
- 2 ks mrkva
- 1/4 ks stredne veľký zeler
- 1 ks cibuľa
- 250 ml biele suché víno
- 400 g lúpané paradajky v plechovke
- 400 ml hovädzí vývar
- 1 vetvička rozmarýn
- 8 lístkov čerstvá šalvia
- 4 PL máslo
- pažítka na ozdobenie
- soľ
- čierne mleté korenie
- olej
Postup
Rúru vyhrejeme na 160 st. Celzia.
Mäso umyjeme a nakrájame na kocky (5*5 cm). Osolíme a okoreníme.
Na panvici orestujeme slaninu, cibuľu, mrkvu, zeler, cesnak (cca 3 minúty), podlejeme vínom, dôkladne miešame a redukujeme. Pridáme paradajky, premiešame, podlejeme vývarom a privedieme k varu. Prelejeme do pekáča z mäsom, prikryjeme a dáme dusiť do rúry. Dusíme, kým mäso nie je mäkké (cca 2 hodiny).
Nakoľko sa omáčka nepasíruje, ale ponechá celá aj s kúskami zeleniny a slaniny, odporúčame použiť v recepte celú vetvičku rozmarínu a nie ju trhať na lístky, ľahko tak bylinky na konci dusenia odstránite z omáčky
Podávame so zemiakovým pyré. Dozdobíme pažítkou.