Hovädzí vývar s pečeňovými haluškami

Hovädzí vývar s pečeňovými haluškami
Prísady
  • 100 g koreňovej zeleniny
  • 0.5 rožka
  • žĺtok
  • cesnak
  • petržlenová vňať
  • majoránka
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • 0.3 kg hovädzieho rebra
  • 1 ks kuracích pŕs
  • 0.1 kg bravčovej pečene
  • 60 g domácich širokých rezancov
Postup

Hovädzie rebro dajte variť do osolenej vody. Keď je mäso polomäkké pridajte prsia a očistenú zeleninu. Všetko uvarte do mäkka. Vývar preceďte a opäť priveďte do varu.

Pečeň zomeľte do misky, pridajte žĺtok, na jemné kocky nakrájaný rožok,prelisovaný cesnak, majoránku, korenie a dobre premiešajte. Zo zmesi pomocou lyžice urobte halušky, ktoré vyvarte priamo vo vývare.

Do jednotlivých porcií polievky vkladaj nakrájané hovädzie a kuracie mäso, vopred uvarené rezance, pečeňové halušky, zeleninu a petržlenovú vňať.