SEZÓNNA PONUKA

Guláš z diviaka

Guláš z diviaka
Prísady
  • 2 kg mäsa z diviaka
  • 1 dl oleja
  • 1 kg cibule
  • 50 g slaniny
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 250 g mrkvy
  • 150 g zeleru
  • zelerový list
  • 150 g petržlenu
  • 1 PL mletej štipľavej červenej papriky
  • soľ
  • 2 páry domácej klobásy
  • 2 dl bieleho vína
  • bobkový list
  • 3 PL rajčinového pretlaku
  • 1 dl kyslej smotany
  • 2 PL Podravky
Postup

Mäso nakrájame na väčšie kusy a opražíme ho na horúcom oleji. Preložíme ho do inej nádoby a prikryjeme.

Vo výpeku opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, mrkvu cesnak, zeler, petržlen, údenú slaninu, pokrájaný zelerový list a všetko varíme za občasného podlievania vodou do zmäknutia.

K zmäknutej zelenine pridáme mäso, na kolieska pokrájanú klobásu, bobkový list, štipľavú papriku a Podravku.

Na záver pridáme rajčinový pretlak, kyslú smotanu a víno.

Ako prílohu podávame kašu z kukuričnej múky, žemľové knedle alebo varené zemiaky.