Guláš s lečom

Guláš s lečom
Prísady
  • 350 g cibule
  • 0.8 kg hovädzieho mäsa (močing,krk,plece)
  • olej
  • 100 g sterilizovaného leča
  • cesnak
  • rasca
  • majoránka
  • petržlenová vňať
  • zemiaky
  • paradajkové pyré
  • kyslá smotana
  • mletá sladká červená paprika
  • mleté čierne korenie
  • soľ
Postup

Na oleji speňte nadrobno nakrájanú cibuľu, pridajte mletú papriku a mäso nakrájané na kocky.

Mäso orestujte a pod pokrievkou poduste vo vlastnej šťave. Potom pridajte sterilizované lečo, rascu, soľ, majorán, petržlenovú vňať a paradajkové pyré. Mäso orestujte a pod pokrievkou poduste vo vlastnej šťave.

Potom pridajte sterilizované lečo, rascu, soľ, majoránku, petržlenovú vňať a paradajkové pyré. Premiešajte, podlejte trochou vody a uvarte domäkka.

Hotový guláš podľa chuti osoľte a okoreňte mletým čiernym korením. Podávajte s pečivom a so smotanou.

Premiešajte, podlejte trochou vody a uvarte domäkka. Hotový guláš podľa chuti osoľte a okoreňte mletým čiernym korením. Podávajte s pečivom a so smotanou.

TIP: Guláš pred dovarením okoreňte prelisovaným cesnakom a po odstavení nechajte pod pokrievkou spariť trošku majoránu.