- 1 kg nepravá hovädzia sviečková z pleca
- 1 PL plnotučnej horčice
- 2 PL strúhanky
- 500 g čerstvých sliviek
- 1 ks cibuľa
- 2 stúčiky cesnaku
- 2 ks paradajky
- 1 PL worcestrová omáčka
- 1 PL sójová omáčka
- 1 PL kryštáľový cukor
- 150 ml červené víno
- zmes čerstvých byliniek /bazalka, tymián, šalvia/
- mleté čierne korenie
- soľ
- olej
Mäso umyjeme, osušíme, votrieme doň soľ a korenie. Bylinky umyjeme, osušíme, nadrobno nasekáme a zmiešame so zvyšnou horčicou a so strúhankou. Touto zmesou potrieme mäso a na hodinu ho odložíme do chladničky. Potom ho prudko na oleji opečieme zo všetkých strán. Mäso preložíme do pekáča a pečieme v rúre asi 50 minút pri teplote 180/165 °
Slivky umyjeme, vykôstkujeme a rozmixujeme. Cibuľu a cesnak posekáme na drobno a speníme na oleji. Pridáme rozmixované slivky, osolíme, okoreníme a prikryté dusíme 10 minút.
Paradajky sparíme, ošúpeme, nakrájame na kocky a pridáme k duseným slivkám. Ochutíme cukrom a dusíme ešte 5 minút. Podľa potreby osolíme a okoreníme.
Pridáme worcestrovú a sójovú omáčku a červené víno. Mäso nakrájame na tenké plátky, prelejeme ho omáčkou a podávame s opekanými zemiakmi alebo s ryžou.