
Prísady
- 1 kg nepravá hovädzia sviečková z pleca
- 1 ks cibuľa
- 200 g prerastená slaninka
- 2 PL horčice
- 1 kg čerstvé alebo mrazené huby /dubáky, šampiňóny/
- 2 PL masti /alebo oleja/
- 1 čl soľ
- 1 čl čierne mleté korenie
- 1 kg falošná hovädzia sviečková z pleca
- 50 g slanina
- 400 g cuketa
- 2 stúčiky cesnaku
- 100 g strúhaný syr / parmezán, eidam/
- 1 PL zmes sušených byliniek
- 150 ml smotana na varenie
- soľ
- čierne mleté korenie
- olivový olej
Postup
Z mäsa narežeme rezne, vyklepeme ich, posolíme, okoreníme mletým čiernym korením a potrieme horčicou. Nakrájame si nadrobno cibuľu a slaninku.
Na panvicu dáme bravčovú masť, mäso prudko opečieme z obidvoch strán a vyberieme ho na tanier.
Do tlakového hrnca si prelejeme výpek, na ňom opečieme slaninku, pridáme cibuľu a neskôr huby a osolíme.
Vložíme mäso,dusíme cca 25 minút. Potom mäso opäť vyberieme a šťavu zahustíme trochou hladkej múky. Mäso vrátime do hrnca a podávame s ryžou, knedľou alebo zemiakmi.