Falošná hovädzia sviečková z pleca na hubách

Falošná hovädzia sviečková z pleca na hubách
Prísady
  • 1 kg nepravá hovädzia sviečková z pleca
  • 1 ks cibuľa
  • 2 PL horčice
  • 1 kg čerstvé alebo mrazené huby /dubáky, šampiňóny/
  • 2 PL masti /alebo oleja/
  • 1 čl soľ
  • 1 čl čierne mleté korenie
  • 50 g slanina
  • 150 ml smotana na varenie
Postup

Z mäsa narežeme rezne, vyklepeme ich, posolíme, okoreníme mletým čiernym korením a potrieme horčicou. Nakrájame si nadrobno cibuľu a slaninku.

Na panvicu dáme bravčovú masť, mäso prudko opečieme z obidvoch strán a vyberieme ho na tanier.

Do tlakového hrnca si prelejeme výpek, na ňom opečieme slaninku, pridáme cibuľu a neskôr huby a osolíme.

Vložíme mäso,dusíme cca 25 minút. Potom mäso opäť vyberieme a šťavu zahustíme trochou hladkej múky. Mäso vrátime do hrnca a podávame s ryžou, knedľou alebo zemiakmi.