Držky na taliansky spôsob

Držky na taliansky spôsob
Prísady
  • 1 kg hovädzích držiek
  • 150 g bielej fazule
  • 1 väčšia cibuľa
  • 1 mrkva
  • 1 zeler
  • maslo
  • 2 PL olivového oleja
  • 500 g lúpaných a nakrájaných paradajok
  • 5 bobkových listov
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • vývar podľa potreby
  • strúhaný tvrdý syr na posypanie
Postup

Fazuľu cez noc namočíme. Očistenú a pokrájanú cibuľku, mrkvu a zeler podusíme na masle, pridáme olivový olej, držky, bobkový list a dusíme prikryté asi pol hodinu.

Podľa potreby podlejeme vývarom. Medzitým do mäkka uvaríme fazuľku, precedíme a pridáme k držkám. Spolu povaríme 15 až 20 minút.

Pred podávaním posypeme strúhaným syrom.